Lust World profil: Peech

Derfor skal vi lægge skammen på skønhedshylden

Peech sexlegetøj

Alt for længe har udvalget af sexlegetøj været begrænset til at henvende sig til et mandsdomineret publikum. Men takket være brands som Peech er trenden ved at trække i en ny retning – og frem på skønhedshylden. Gennem æstetiske produkter i pæne pasteller og et stærkt community ønsker Peech at skabe et sexpositivt univers, der i højere grad også appellerer til kvinder. Mød her Clara, som er en af stifterne af Peech, og hør hvorfor udseendet på vores sexlegetøj er vigtigt, og hvorfor du gør klogt i at prioritere din intime velvære på lige fod med skønhedsrutinerne.


I 2019 åbnede Clara Filippa Damgaard Andersen med sine tre medstiftere webshoppen og tilhørende butik Peech, som forhandler sexlegetøj og produkter til intim velvære. Peech adskiller sig ved at tilbyde æstetiske og kvalitetsstærke produkter, der i højere grad ligner fine dekorationer til vindueskarmen end sexlegetøj. For Peech bør sex og onani ikke være noget, vi skammer os over, og derfor bør vores intimprodukter heller ikke skulle gemmes væk i en skuffe. Derudover gør Peech aktivt brug af deres sociale medier og events til at skabe et community, hvor folk kan føle sig trygge og dele erfaringer.

Hvad vil kropslig velvære sige for jer i Peech?

”For os handler kropslig velvære om at være god ved sig selv og sin krop, at turde blive fortrolig med den og være nysgerrig på den uden forbehold. Vi opfordrer til, at man eksperimenterer med forskellige sensationer på kroppen, at afprøve vores produkter på uvante steder og ikke at have nogen forventninger eller forbehold, bare forsøge at være åben og nysgerrig på det, der er – fordi det er sådan, man bliver klogere på sig selv.”

Hvordan bør intim velvære tænkes ind i plejerutinen til sammenligning med ansigtsrens og hårkur, som de fleste nok er mere velkendte med?

”Seksuel velvære handler også om sundhed og selvforkælelse. Der er mange måder at få det ind i sine plejerutiner. De fleste bruger for eksempel creme både i ansigtet og på kroppen, og det kan man jo gøre til en sanselig oplevelse ved at tage sig god tid at smøre ind. Begynd at massere de forskellige steder på kroppen, så du kommer i kontakt med dig selv. Der findes mange vandtætte produkter, så man kan også prøve med en vibrator, mens man står under bruseren og lader balsammen virke. Med andre ord kan man gøre det nemt for sig selv ved at tænke den intime velvære ind i de rutiner, man allerede har, og så lade nysgerrigheden guide en.”

Jeres produkter fremstår mere delikate og feminine end andre på markedet. Hvordan er den visuelle effekt tænkt ind i jeres produkter? 

”I Peech har vi meget stort fokus på vores produkters udseende, fordi ønsket fra vores side hele tiden har været at bryde med de fordomme, som mange stadig har om sexlegetøj. Vi vil gerne vise, at sexlegetøj kan være mange forskellige ting og se ud på mange måder. Samtidig tror vi på, at det gør en forskel, at produkterne også er smukke rent visuelt, da det bidrager til helhedsoplevelsen – ligesom man ville tage et flot stykke tøj på, hvis man gerne vil føle sig lidt ekstra lækker.”

Hvilke produkter vil du anbefale, at man starter ud med, hvis man er ny på området? Til sig selv og som par?

”Alle er forskellige og oplever nydelse på forskellige måder – også partnere i mellem. Det kan være en fordel at gøre sig nogle overvejelser om, hvordan man oplever nydelse, og om man gerne vil forstærke en rar følelse eller måske prøve noget helt nyt. En vibrator til udvendig stimulation, som f.eks. vores vibrator Pawny, kan være et godt sted at starte, fordi man kan bruge den mange steder på kroppen og både med sig selv og en partner.”

Hvordan er Peech med til at fremme en mere nysgerrig og inkluderende dialog om intim velvære og sexlegetøj, som kan være et tabuiseret område for mange?

”Helt enkelt handler det jo om at tale mere om alle aspekter af seksualitet – og det prøver vi så at gøre på så mange platforme som muligt. På vores blog tager vi blandt andet fat i nogle af de svære emner omkring sex og seksualitet, til vores events demonstrerer vi produkter og taler om deres funktioner, og i alle interaktioner med vores kunder og følgere lytter vi og møder folk i det, de oplever. Et langt stykke hen af vejen handler det jo om, at folk skal føle sig trygge, så kommer resten stille og roligt af sig selv.”

Hvordan tror I, at intim velvære kommer til at udvikle sig i skønheds- og wellness-branchen de næste år? 

”Der er helt klart ved at ske en ændring i den måde, vi tænker og taler om intim velvære, og hvor meget vi integrerer det i vores self-care rutine. Jo mere, det bliver en fast del af folks hverdag og sprog, jo mere kommer vi også til at se det i butikkerne og bladene, så det er en gensidig proces. Men bare i løbet af de seneste par år er der sket en kæmpe udvikling, så vi tror kun, at det bliver endnu mere synligt i løbet af den næste tid.”

Peech

Clamy klitoris stimulator
Peech
kr. 385,00
Corny vibrator
Peech
kr. 425,00
Pawny vibrator
Peech
kr. 365,00
Bullie vibrator
Peech
kr. 250,00
Trainy
Peech
kr. 275,00

Mere fra Lust World

5 måder at introducere erotisk legetøj i sexlivet

Sexlegetøj er ikke kun for singler. Få fem råd til, hvordan I bringer sexlegetøj ind i forholdet.

Læs guide
Sådan finder du dit G-punkt

G-punktet, findes det? Svaret er ja... og nej. Vi guider dig til endnu mere indvendig nydelse.

Læs guide