Mød stifterne bag tidens lækreste glidecreme, du ikke vil gemme væk i natskuffen

Lust World profil: sitre

Sitre Lube

Takket være sitres æstetiske og plejende intimprodukter er glidecreme pludselig noget, der elegant kan falde ind på skønhedshylden side om side med ansigtsrens og vatpinde. Stifterne bag danske sitre, Julie og Cecilie opfordrer til, at vi alle bliver mere nysgerrige på os selv og vores kroppe, og at vi stiller højere krav til de produkter, vi bruger i intimområderne. Mød Julie og Cecilie her og bliv klogere på, hvordan du nemt kan få intimplejen ind i hverdagens wellness.

Kvinderne bag Sitre

Cecilie Hjermind Hjelmager (til venstre), 35 år, og Julie Herskin (til højre), 35 år, startede i 2020 sex wellness-brandet sitre. Med naturlige og plejende produkter som glidecreme og olie opfordrer sitre til, at alle uanset køn, alder og livssituation udforsker nydelse med kvalitetsstærke produkter.

”Vi skal gøre det nemmere at tale åbent om sex. Hvis ikke du gemmer det væk i natskuffen, er du tættere på at kunne tale om det.”


Hvad er kropslig velvære for jer?

”For os handler velvære om at acceptere og være taknemmelig for den krop, man har, for alle kroppe er sexede, føler nydelse og velvære. Vores kroppe ændrer sig i takt med livet, så en løbende, kærlig nysgerrighed til, hvad der føles rart, og hvad kroppen har behov, uanset hvor man er i livet. Vi skal stille højere krav til de produkter, som vi bruger intimt. Huden i vores intime områder er så tynd, at det svarer til at spise produkterne. Ikke før nu er vi begyndt at snakke højt om f.eks. glidecreme, og derfor er vi ikke før stoppet op og læst ingredienslisten, inden vi smed det i indkøbskurven. Kropslig velvære handler også om at vælge produkter, som er bedre for vores kroppe

Sitre i daglidagen

Hvordan bør man tænke intim velvære ind i plejerutinen i sammenligning med ansigtsrens og hårkur, som de fleste nok er mere velkendte med?

”Ved at tilbyde produkter, som både fungerer som daglig pleje og kan bruges seksuelt samt inspirerer til, hvordan de kan bruges, bliver det en lettere og mere naturlig måde at ’massere’ det ind i skønhedsrutinen. Det er vigtigt, at det ikke føles som endnu et trin, der skal tilføjes til plejerutinen, som kan gøre gældende for mange wellness-tendenser, der kan dikterer, at man skal meditere i et vis antal timer. Vi har for eksempel udviklet en Shower Care sæbe, som udover at være en intimsæbe og body wash i én, er en invitation til at lære sin krop bedre at kende, når man er i bad. Det er et oplagt sted at mærke efter, hvor det føles rart, og give sig selv en let massage.”

Jeres produkter fremstår mere delikate og feminine end andre på markedet. Hvordan er det visuelle tænkt ind i jeres produkter?

”I sitre er målet at skabe produkter, som er lækre, kan stå fremme på natbordet, og som man glæder sig til at bruge, ligesom man glæder sig til at tage et karbad, drikke en lækker kop te eller tænde en duftlys. Derfor spiller design og indhold en stor rolle. Vi skal væk fra, at glidecreme er en usexet, funktionel ’problem-solver’, og i stedet gøre det til et feel-good wellness produkt, som har en masse skønne, plejende ingredienser, og som er helt sikkert at bruge - også som gravid eller ammende. Vi skal gøre det nemmere at tale åbent om sex. Hvis ikke du gemmer det væk i natskuffen, er du tættere på at kunne tale om det.”


Sitre Shower gel

Hvilke produkter vil I anbefale, at man starter ud med, hvis man er ny på området? Både til sig selv og som par?

”Et godt sted at starte kunne være med vores Care & Intimacy olie, som er skabt til alle former for intimitet. Den er skøn som daglig pleje, efter barbering, som pleje at strækmærker og til en blid selvmassage efter badet. Derudover er den ret lækker til en massage sammen med en partner. Da den er sikker at bruge som glidecreme, kan man roligt bruge den hele vejen, hvis massagen fører til mere.”

Hvordan er sitre med til at fremme en mere nysgerrig og inkluderende dialog om intim velvære og sexlegetøj, som kan være et tabuiseret område for mange?

”Vi stiller ofte spørgsmål i vores community om, hvad der er intimitet og nydelse for dem. Vi tænker meget over vores ordvalg, så vi kan snakke om det på en afslappet måde, som ikke virker grænseoverskridende. Der skal være plads til alle uanset køn, alder, seksualitet og hvor godt, man kender til sine egne behov. Hele vores visuelle udtryk skal også være med til at understøtte en mere imødekommende dialog. Vi er alle forskellige, og vi har brug for at høre forskellige personer og historier, vi kan spejle os i. På vores første fotoskydning havde vi en gravid kvinde og en 65-årig iransk kvinde med, for det er meget sjældent, at disse bliver portrætterede som sexede. Tilbagemeldingerne har været så gode, at vi mærker, at det har en stor betydning, at alle bliver repræsenteret i vores univers.” 

Sitre intimitet

Hvad betyder det for jer og jeres mission, at store skønhedsbrands også er begyndt at kigge mod intim velvære og stimulerende sexlegetøj?

”Det hjælper, når så store brands stemmer i for at normalisere og gøre intim velvære til en prioritet. Vi skal jo gerne have alle med en krop, som kan føle nydelse, til at få øjnene op for det.”

Hvordan tror I, at intim velvære kommer til at udvikle sig i skønheds- og wellness-branchen de næste år?

”Vi tror, at det kommer til at gennemsyre alle dele af wellness- og skønhedsbranchen. Vi oplever allerede nu, at det fylder mere og mere i medierne, kommer på hylderne også i mode- og livsstilsbutikker, og så ser vi så småt, at det rykker ind i health spaces, spahoteller og på retreats. Det er helt oplagt, fordi de steder i forvejen faciliteter velvære, og fordi de kan være en hjælp til at slappe af, komme ned og mærke efter i kroppen, som er essentielt, når vi snakker seksuel nydelse.”

Sitre Gel naturlig vandbaseret glidecreme 50 ml
Sitre
kr. 105,00
Sitre Gel naturlig vandbaseret glidecreme 200 ml
Sitre
kr. 270,00
Silikone gel - Glidecreme med langvarig effekt 50 ml
Sitre
kr. 115,00
Silikone gel - Glidecreme med langvarig effekt 150 ml
Sitre
kr. 290,00
Oil pleasure boost 100 ml
Sitre
kr. 420,00