Tantra – sådan kommer du i gang

Intimitet

En guide til dig som er nysgerrig på den seksuelle teknik

Savner du mere intimitet og nærvær i dit sexliv? Måske har du været sammen med din partner længe og er nysgerrig på at prøve noget nyt? Med tantra kan man arbejde med massage, åndedræt, forlængelse af sine egne og sin partners orgasmer og edging – hvor man pauser den seksuelle stimulation lige inden orgasme. Tantra kan spores tilbage til år 1000 f.v.t. i det nuværende Indien og handlede i begyndelsen ikke om sex, men var i stedet en spirituel og religiøs praksis. I dag bruges tantra – særligt i Vesten – som en seksuel teknik til at arbejde med energi, dybere orgasmer og øget intimitet.

Vi har samlet fem tips til at få dig i gang – men anbefaler også at dykke dybere ned i emnet med bøger, hvis tanken om tantra tænder dig.

Tantra – 5tips til den seksuelle teknik

1. Sansebombardement

Prøv at fokusere alle dine sanser på de energier og følelser du får, når du er tændt eller har sex. Mærk, hvordan berøring, lyde, åndedræt, syn, dufte, tanker og energi smelter sammen og kan føles af hele kroppen – og prøv også at få aktiveret de dele af kroppen, du bruger mindst.

2. Breathe in – breathe out

Mærk, hvordan du trækker vejret, når du har sex og brug dit åndedræt til at forlænge nydelsen. Små meditationer inden, under eller efter sex eller onani kan gøre dig klogere på din vejrtrækning. Hvis I er et par, kan I arbejde sammen om åndedrættet ved at sidde tæt og mærke hinandens vejrtrækning inden eller under sex.

3. Nærhed og intimitet

Skab et ’helligt sted’ for dig selv og din partner og varm langsomt op til sex. Mærk dig selv, tag et varmt bad, smør dig og din partner i duftende olier. Skab en tæt kontakt til hinanden, sid tæt, kig hinanden i øjnene, læg jer krop mod krop. Rør ved hinanden og vær opmærksom på hinandens energier.

4. Gå på opdagelse

I tantra handler det om at udforske hele kroppen og ikke
fokusere på orgasmen som slutmål. Nyd i stedet de oplevelser, du kan få ved at være tændt. Brug fingre, fjer, olier og kulde og varme, eksperimenter og mærk kroppen på nye måder.

5. Nyd

Sæt tempoet ned og gå langsomt frem. Giv jer tid til at være tæt; til at mærke, tænde og nyde hinanden uden det fører til sex. Hvis du giver dig tid til at nyde dig selv alene, så tag et varmt bad, rør ved dig selv og sæt tid af til at pirre din krop – måske endda uden det ender med orgasme.

Mere fra Lust World

5 måder at introducere erotisk legetøj i sexlivet

Sexlegetøj er ikke kun for singler. Få fem råd til, hvordan I bringer sexlegetøj ind i forholdet.

Læs guide
Sådan finder du dit G-punkt

G-punktet, findes det? Svaret er ja... og nej. Vi guider dig til endnu mere indvendig nydelse.

Læs guide