En guide til kvindens 10 forskellige orgasmer:

Lust World Guide:

En guide til kvindens 10 forskellige orgasmer

Den kvindelige orgasme er et af seksualitetens sidste skyggeområder. Faktisk, så ved vi meget mindre om orgasmer hos kvinder end om noget andet aspekt af sex. Området har alt for længe været underprioriteret og først nu, er vi ved at indhente det tabte og for alvor gå på opdagelse i den kvindelige krops lyst – hvorfor den kommer, og hvorfor den nogle gange går.

Der kan være mange grunde til, at en kvinde ikke kan få orgasme, men som oftest handler det om enten mentalt fravær eller mangel på den helt rette stimulans.

Det betyder, at mange kvinder oplever, at de har lettere ved at få orgasme på egen hånd end med en partner, fordi de ved lige præcis, hvordan de skal kæle for sig selv og er mere nærværende i akten – det samme gælder for øvrigt
også for mænd.

Når du er på jagt efter ’det store O’, er det godt at vide, at mange kvinder
har svært ved at få orgasme ved penetration alene. Langt de fleste kvinder opnår faktisk kun klimaks, når klitoris bliver stimuleret vedvarende enten med hånden, med sexlegetøj eller oralt.

Det er vigtigt at huske ikke at gøre vores seksualitet, nydelse og jagten på orgasmer til endnu et resultatorienteret aspekt i vores liv. Udforsk i stedet hvilke stimulanser, der virker for dig eller din partner. Hvis du ikke kan lide at røre ved dig selv, så prøv i stedet om en vibrator eller dildo kan gøre noget for dig. Der findes mange forskellige metoder, der kan øge mulighederne for at få en orgasme, men den vigtigste forudsætning er en åben og ærlig kommunikation med din partner – og med sig selv. Mulighederne for et blomstrende sexliv er mange, for der findes mindst 10 forskellige måder, som en kvinde kan få orgasme på.

Gå på opdagelse i dit indre, alene eller sammen med din partner – vi giver dig en guide til de mange former for orgasme.

1. Klitorisorgasme
Klitorisorgasme er den mest almindelige og for nogle kvinder også den stærkeste form for orgasme, der opnås med en direkte stimulans af klitoris.

2. Orgasme i vulva og vagina
Denne form for orgasme føles anderledes end klitorisorgasme og udløses under sex med en penis eller brug af dildo – særligt stillinger, hvor kvinden er øverst eller penetration sker bagfra, stående, siddende eller knælende, er effektive.

3. G-punktsorgasme
En intens og vedvarende stimulering af g-punktet, der ligger cirka to tredjedele inde i vagina, kan udløse en voldsom orgasme. Det skal siges, at ikke alle kvinder nyder denne form for stimulering og nogle slet ikke oplever en særlig følsomhed her.

4. Sprøjteorgasme
Stimulering af urinrørets udmunding kan virke ligeså ophidsende for nogle kvinder som stimulering af selve klitoris – måske fordi urinrørets placering ligger mellem klitoris og vulva åbningen. Stimulering med cirkelbevægelser og faste op-og nedadgående tryk virker bedst her og kan give en våd orgasme.

5. Brystvorteorgasme
Bryst- og brystvorteorgasme er langt hyppigere, end de fleste tror. Denne orgasme sker, når pirringen topper og stråler ud fra brysterne, så den seksuelle energi forbinder brysterne med hele kroppens seksuelle kredsløb.

6. Mundorgasme
Nogle kvinder kan opleve mundorgasme under kys eller oralsex uden nogen form for genital stimulering. Mundorgasme føles som en orgasme i hele kroppen og sammentrækninger i livmoder og skede.

7. Analorgasme
De mange nerveender rundt i og rundt om anus gør området til en yderst erogen zone. Det er langt fra nødvendigt med penetration for at opdage al den nydelse og de fantastiske orgasmer, man kan få ved anal stimulans.

8. Fusionsorgasme
Når flere af kroppens områder stimuleres samtidigt med stigende intensitet, kan man opnå en overvældigende orgasme. For eksempel stimulering af klitoris samtidig med stimulering af bryster eller g-punkt. Dette kaldes en fusionsorgasme og jo flere nerver, der er involveret, jo mere omfattende, bliver oplevelsen.

9. Zoneorgasme
Måske har du et helt særligt område på kroppen, som virker særlig erogent – også selvom det ellers ikke sættes i forbindelse sex. Det kan være, når hals, fingre eller lår, når de bliver kysset, suttet og kærtegnet. Lav et erotisk kort over, hvor du – og måske din partner – har jeres mest erogene hotspots.

10. Fantastisk fantasi
Orgasmer udløst af fantasier alene – helt uden fysisk stimulans – er sjældne. Men de findes og kommer mest hyppigt, når man sover – det man også kender som ’våde drømme’. Kroppens fysiologiske respons på fantasier eller drømme er identisk med den ved fysisk stimulering og kan påvirke blodtryk, puls, pupillens diameter og smertetærskel.Laetitia Duveau
Kvinde elsk dig selv
En guide dedikeret til selvaccept.
Shop
Dame
Dip Basic vibrator
Elegant vibrator med perfekt ergonomisk form.
Shop

Mere fra Lust World

Månedens produkt: Clamy klitorisstimulator fra Peech

Bestselleren Clamy klitorismassager, får fantastiske anmeldelser fra sine entusiastiske brugere.

Læs mere
Sex på hjernen - orgasmens fysiologi

Hvad sker det sådan rent videnskabeligt når vi får en orgasme?

Læs mere