Hvorfor kan sex stadigvæk være svært at snakke om?

Lust World: Eksperten

Hvorfor kan sex stadigvæk være svært at snakke om?

Tekst: Sexolog Sabina Elvstam-Johns

Seksuelle fantasier og erotiske præferencer er ikke noget vi er særligt øvede i at tale om generelt.  Det er jo egentligt ganske underligt, at vi ved nøjagtigt hvilken mad vi kan lide og hvilken slags tøj vi foretrækker, men er så uudannede kollektivt i at udtrykke vores intime ønsker og drømme. Der er stadigvæk mange tabu-belagte områder når det kommer til sex. Vi kæmper med old-gamle moralkodeks fra religionen, da det var syndigt at elske, og en løssluppen erotisk personlighed bestemt ikke var noget at skilte med.

Heldigvis er vi ligeså langsomt ved at frigøre os fra disse forældrede dogmer, og anerkende at et sundt sexliv åbner op for livskvalitet på mange planer. Hvis du tør bede om seksuel stimulans på en bestemt måde, og vare åben overfor din partner, tør du garanteret også bede om mere i løn, eller sige fra hvis nogen gør dig ondt.
Det er med denne sag ligesom med andre - øvelse gør mester!

Hvis du er på aldeles på bar bund, kan du starte med at skrive en journal eller dagbog, hvor du udtrykker dine længsler og erotiske fantasier, uden at dømme dem, eller sammenligne dem med andres.

I næste runde, kan du i et sikkert forum - f.eks sammen med en fortrolig ven, dele dine tanker og noget fra din intim-sfære.

Når du lærer en ny partner at kende, kast dig ud i den vidunderlige og lidt uhyggelige øvelse i radikal ærlighed.  

Det er din bedste chance for at ikke senere fortryde, at du ikke var “autentisk” i begyndelsen af jeres forhold, og for at få lige præcis de hede oplevelser du drømmer om og fortjener. Kun fantasien og din blufærdighed sætter grænser!

En måde at starte ballet er sensuelle lege som erotiske bræt spil eller rollespil. Hvis det bliver en smule akavet, er et godt grin sammen det bedste afrodisiakum! Så slip din indre gudinde eller gud løs. På med dit mest sexede lingeri og hold dig ikke tilbage - verbaliser dine fantasier og se dem blive til virkelighed. Prøv at sige ja i erotiske lege, også hvis de føles fremmende. Se hvad der sker?

Inspiration til et bedere sexliv

Sitre Gel naturlig vandbaseret glidecreme 200 ml
Sitre
kr. 270,00
Clamy klitoris stimulator
Peech
kr. 385,00
Udsolgt
Le Wand Petite Wand genopladelig vibrator med kraftige vibrationer
Le Wand
kr. 1.119,00
Oil care & intimacy - Massageolie 100 ml
Sitre
kr. 360,00
Nexus Anal Starter Kit
Nexus
kr. 409,00
My Pleasure
Bøger
kr. 209,00

Mere fra Lust World

Lust World profil: Elisa Lykke Frække Fantasier

Vi har mødt forfatter, PR-manager og rådgiver Elisa Lykke til en snak om, hvorfor hun mener, det er vigtigt at give plads til kvinders lyst.

Læs mere
En guide til: Sex i det fri

Hvorfor ikke gøre sommeren endnu varmere, og bruge den smukke natur til elskov? Hvis du aldrig har haft sex i det fri, kan du se frem til en frigørende oplevelse. 

Læs guide